İçeriğe geç

Cevabın Anlamı Nedir

Cevabın kelimesi nedir?

TDK’ya göre dilimize Arapçadan giren “cevap” kelimesi “bir soruya, talebe, söze, davranışa veya yazıya verilen cevap veya karşılık” anlamına gelir.

Cevapeş anlamı nedir?

“Cevap” kelimesi “cevap” kelimesiyle aynı anlama gelir. Eş anlamlısı, bir kelimenin anlamıyla aynı anlamı taşıyan başka bir kelimenin varlığıdır. Cevap kelimesinin eş anlamlısı cevap kelimesidir.

Cevabın zıt anlamı nedir?

Cevap kelimesinin zıt anlamlısı sorudur. Soru kelimesine ek olarak, soru kelimesi de cevap kelimesinin bir diğer zıt anlamlısıdır. Soru ve soru kelimeleri eş anlamlı kelimelerdir.

Cevabın eş anlamlısı nedir?

Cevap kelimesi yerine eş anlamlısı olan cevap kelimesi de kullanılabilir.

Cevap Türkçe kelime mi?

Arapça cwb kökünden gelen cawāb جواب “cevap” kelimesinin bir ödünçlemesidir.Cevaplar – Nişanyan SözlükNişanyan Sözlük › Kelime › CevapNişanyan Sözlük › Kelime › Cevap

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen anlamları aynı veya çok benzer olan kelimeler.Eş anlamlı – VikipediVikipedi › Wiki › Eş anlamlıVikipedi › Wiki › Eş anlamlı

Soruzıt anlamı nedir?

Bu bakımdan soru kelimesinin birinci zıt anlamlısı cevap, ikinci zıt anlamlısı, yani zıt anlamlısı ise cevap kelimesidir.

Yanıtın zıt anlamlısı nedir?

Cevap kelimesinin zıt anlamına sahip iki farklı kelime vardır. Bunlardan ilki soru, ikincisi ise sorudur. Hem soru hem de soru kelimeleri dilimizde isim grubuna aittir.

Yanıtın eş anlamlısı nedir?

Cevap kelimesinin eş anlamlısı cevap kelimesidir.

Zıt anlam nedir 5 örnek?

Şimdi bu konuda ele alacağımız diğer zıt anlamlı kelimelere bir bakalım. Kirli = Temiz Yaşlı = Genç Aşağı = Uzun Şişman = Zayıf Aç = Dolgun Ağır = Hafif Ucuz = Pahalı Büyük = Küçük Gördüğünüz gibi bu konuda birçok farklı zıt anlamlı (zıt anlamlı) kelime kullanmak mümkün – Siirt MEBiirt MEB › 12141544_3.SYnYf.pdfSiirt MEB › 12141544_3.SYnYf.pdf

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt Anlamlı Sözcükler ListesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Koyu.Alçakgönüllü-Küstah.Üst-Alt.Arka-Ön.Hafif-Koyu.Daha fazla makale…•27 Mart 2023Zıt Anlamlı Sözcükler Nelerdir? Zıt Anlamlı Sözcükler Listesi – Eğitim. › Zıt Anlamlı › Zıt Anlamlı Sözcükler

Cevabın zıt anlamlısı nedir eodev?

“Cevap kelimesinin zıt anlamlısı nedir?” sorusunun cevabı question ve question kelimeleridir.

Cevabın eş anlamlısı soru mudur?

Cevap kelimesi yerine eşanlamlı olan “cevap” kelimesi de kullanılabilir.

Evin eş anlamlısı nedir 2. sınıf?

Ev kelimesinin birkaç eş anlamlısı vardır. Ev kelimesinin eş anlamlıları hane halkı, ikametgah, aile, beyit, yer, ocaktır.

Soru anlamlısı nedir?

Soru kelimesinin eş anlamlısı soru kelimesidir.

Yanıtın eş anlamlısı nedir?

Cevap kelimesinin eş anlamlısı cevap kelimesidir.

Cevap soru eş mi zıt mı?

“Cevap kelimesinin zıt anlamlısı nedir?” sorusunun cevabı, soru ve soru kelimeleridir. Soru ve soru kelimeleri aynı anlama gelir. Bu iki kelime, cevap kelimesinin zıt anlamlısı olarak da kullanılabilir. Soru ve soru kelimeleri, cevap kelimesinin zıt anlamlısıdır.

Yanıtın zıt anlamlısı nedir?

Cevap kelimesinin zıt anlamına sahip iki farklı kelime vardır. Bunlardan ilki soru, ikincisi ise sorudur. Hem soru hem de soru kelimeleri dilimizde isim grubuna aittir.

Yanıtın anlamı nedir?

TDK’ya göre cevap kelimesi yerine, yanıt kelimesi de yanıt kelimesinin eş anlamlısı olarak kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir